logoticket  

O Udruženju

Svrha osnivanja Udruženja je da zastupa interese članova udruženja na svim poljima djelovanja, a u cilju olakšanja poslovanja, smanjenja troškova, stvaranja boljeg ambijenta za rad, te povećanje konkurentnosti naših prevoznika u procesu pridruživanja Crne Gore EU.

Procenat učešća transporta u ukupnom BDP Crne Gore, njegov značaj za privredu i stanovništvo, kao i u stvaranju i uvećavanju društvenog proizvoda države i izvozu transportnih usluga, obavezuje sve da pružaju podršku razvoju transporta i podizanju kvaliteta transportnih usluga, sve do nivoa standarda Evropske unije - kao strateškog cilja. Međunarodni transport zauzima značajno mjesto u deviznom prilivu države, pa i zbog toga ovoj djelatnosti treba pružiti posebnu pažnju.

Pored državnih organa, komorskog sistema i organa lokalne samouprave i udruženja poput „Udruženja prevoznika Crne Gore“ jesu bitan faktor okupljanja u cilju podizanja kvaliteta poslovanja i odlučivanja, uvođenja evropskih  standarda i razvoja transporta. Jačanje integracija u privredi je dragocjen izvor unutrašnjih rezervi, kao i zahtjevi za sve većim razvojem tržišta transportne usluge, tako da članice udruženja imaju potrebu za kvalitetnim radom snažnog i aktivnog udruženja "Udruženje prevoznika Crne Gore",  kao stručnog i legitimnog predstavnika transportne djelatnosti, predstavnika nosilaca transportnih usluga u smislu razvoja i unapređenja transportne djelatnosti, saradnje sa regionalnim i nacionalnim organizacijama i udruženjima, ali i stvaranja zdravog poslovnog i tržišnog ambijenta. Upravo udruženje sa takvim programom i strategijom jeste "Udruženje prevoznika Crne Gore".

Razvoj i obezbjeđivanje važnog uticaja udruženja na ovakvim principima jeste interes svih: privrednih subjekata, putnika, korisnika usluga prevoza, vlasnika roba, špeditera i agenata u transportu ali i društveno ekonomskog i privrednog sistema Crne Gore.

O transportnom barometru

barometarTransportni barometar pokazuje aktuelnu situaciju u evropskom poslovanju u oblasti transporta i logistike. Tako disponenti iz kancelarije mogu da procene kakva je trenutna situacija što se tiče tovara i tovarnog prostora u drugim zemljama. Na ovaj način preduzeća mogu bolje da reaguju na fluktuacije cena i tako bolje planiraju otpremanje svoje robe. Zahvaljujući velikoj pouzdanosti informacija, Transportni barometar je koristan instrument za određivanje tržišnih cena. Uzgred: možete držati na oku trenutno stanje na tržištu i dok ste na putu! TimoCom aplikacija Transportni barometar je dostupna za sve pametne telefone u odgovarajućim prodavnicama – besplatno.


TimoCom kao lider na tržištu evropskih berzi tovara i tovarnog prostora stavlja svake sekunde na raspolaganje obimne podatke. Dnevno se na TC Truck&Cargo® objavljuje do 500.000 ponuda tovara i tovarnog prostora od strane preko 110.000 korisnika, a ti se podaci analiziraju za Transportni barometar i zatim vizuelno predstavljaju u realnom vremenu.

Više informacija o Transportnom barometru na https://www.timocom.rs./TimoCom/TimoCom-Mobil

Vi ste ovdje: Home O transportnom barometru