logoticket  

O Udruženju

Svrha osnivanja Udruženja je da zastupa interese članova udruženja na svim poljima djelovanja, a u cilju olakšanja poslovanja, smanjenja troškova, stvaranja boljeg ambijenta za rad, te povećanje konkurentnosti naših prevoznika u procesu pridruživanja Crne Gore EU.

Procenat učešća transporta u ukupnom BDP Crne Gore, njegov značaj za privredu i stanovništvo, kao i u stvaranju i uvećavanju društvenog proizvoda države i izvozu transportnih usluga, obavezuje sve da pružaju podršku razvoju transporta i podizanju kvaliteta transportnih usluga, sve do nivoa standarda Evropske unije - kao strateškog cilja. Međunarodni transport zauzima značajno mjesto u deviznom prilivu države, pa i zbog toga ovoj djelatnosti treba pružiti posebnu pažnju.

Pored državnih organa, komorskog sistema i organa lokalne samouprave i udruženja poput „Udruženja prevoznika Crne Gore“ jesu bitan faktor okupljanja u cilju podizanja kvaliteta poslovanja i odlučivanja, uvođenja evropskih  standarda i razvoja transporta. Jačanje integracija u privredi je dragocjen izvor unutrašnjih rezervi, kao i zahtjevi za sve većim razvojem tržišta transportne usluge, tako da članice udruženja imaju potrebu za kvalitetnim radom snažnog i aktivnog udruženja "Udruženje prevoznika Crne Gore",  kao stručnog i legitimnog predstavnika transportne djelatnosti, predstavnika nosilaca transportnih usluga u smislu razvoja i unapređenja transportne djelatnosti, saradnje sa regionalnim i nacionalnim organizacijama i udruženjima, ali i stvaranja zdravog poslovnog i tržišnog ambijenta. Upravo udruženje sa takvim programom i strategijom jeste "Udruženje prevoznika Crne Gore".

Razvoj i obezbjeđivanje važnog uticaja udruženja na ovakvim principima jeste interes svih: privrednih subjekata, putnika, korisnika usluga prevoza, vlasnika roba, špeditera i agenata u transportu ali i društveno ekonomskog i privrednog sistema Crne Gore.

Naljepnice o EURO kategoriji u Austriji

AT Vienna StickersOd 01. januara 2015. godine, teretna vozila i tegljači koji se kreću po Beču i okolini Beča moraju da budu obilježena naljepnicom o EURO kategoriji.
Na području grada Beča i u nekim dijelovima Donje Austrije (okolina Beča) gde je dosada važila samo zabrana za teretna vozila i tegljače EURO 0 kategorije, sada su zabrane proširene i na sljedeće EURO klase. Od 1. jula 2014. godine, stupila je na snagu zabrana za teretna vozila i tegljače EURO 1 kategorije, a od 1. januara 2016. godine stupa zabrana za EURO 2 kategoriju.

Nova je obaveza obilježavanja vozila naljepnicom u boji. Naljepnice se razlikuju po bojama prema EURO kategoriji: EURO 2: crvena, EURO 3: žuta, EURO 4: zelena, EURO 5 i 6: svijetlo plava (uskoro će se uvesti i posebna naljepnica za EURO 6).

Naljepnica se može nabaviti u Austriji u svakom ovlašćenom servisu za tehnički pregled vozila, kao i u pokrajinskim centrima automobilskih klubova ARBÖ i ÖAMTC.

Naljepnica košta 2,50 eura uključujući PDV. Naljepnica se postavlja sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, a važi i kada se promijene registarske tablice.

Vi ste ovdje: Home Naljepnice o EURO kategoriji u Austriji